top of page

FANTASIAKIRJALLISUUS

PAKOLLISET

 

1.

Kirjoita muistiinpanot oppikirjasta s. 116–123. Keskity olennaiseen! Kerro esimerkiksi, millaisia piirteitä fantasialla on, millaisia olentoja fantasiamaailmoissa esiintyy ja millaisia ovat fantasialle tyypilliset hahmot. ÄLÄ PLAGIOI eli kopioi tekstiä suoraan eli älä varasta! Voit myös etsiä tietoa internetistä (muista merkitä lähteet).

 

2.

Selvitä, mitä tarkoittavat

  • korkea fantasia

  • matala fantasia

  • miekka ja magia

Kirjoita jokaisesta lyhyesti (max 40 sanaa per kohta). Älä kopioi suoraan, kerro omin sanoin.

 

3.

Lue tarina Vanha mies ja kultainen lohikäärme harjoituskirjasta s. 107–110. Kerro, mistä asioista voit päätellä, että kyse on fantasiakirjallisuudesta. Kerro ainakin kolme asiaa. Mieti vaikka parin kanssa!

 

 

VALINNAISET (Tee kolme tai useampi.)

 

 4.

Klikkaa viereistä kuvaa ja lue tekstit. Vastaa sen jälkeen alla oleviin kysymyksiin.

  • Millaisia portteja katkelmissa oli?

  • Käytettiinkö portteja vahingossa vai tarkoituksella?

  • Mikä olisi sinun mielestäsi kiinnostavin portti, jota haluaisit käyttää? Perustele!

5.

Keksi itse kolme porttia fantasiamaailmaan. Kirjoita jokaisesta kuvaus. Kerro, mikä toimii porttina, miltä se näyttää. Miltä tuntuu matka portin läpi vai huomaako sitä ollenkaan? Millainen maa odottaa toisella puolella?

 

6.

Keksi fantasiamaailma, josta kirjoitat kuvauksen. Mieti, millaisia eläimiä, asukkaita ja kasveja maailmassasi on. Kerro myös maailmasi historiasta, miten se on syntynyt? Millaista kieltä siellä puhutaan (anna näyte)? Voit esimerkiksi tehdä historiallisen kartan kuvauksineen tai vaikka matkaoppaan maailmaasi! Halutessasi voit tehdä tämän parin kanssa.

 

7.

Kirjoita oma fantasiatarina. Valitse kirjoitatko korkeaa fantasiaa, reaalifantasiaa vai miekka ja magia -fantasiaa!

 

8.

Fantasiakirjallisuudessa esiintyy usein esimerkiksi kratteja, fauneja, maahisia, paroja, pegasoksia, kentaureja ja seireenejä. Valitse yksi, josta etsit tietoa. Kirjoita siitä 50–100 sanan esittely. Kerro omin sanoin, älä plagioi! Muista lähteet!

 

9.

Mieti, mitä fantasiakirjoja olet lukenut. Listaa kirjat. Voit jaotella ne mielesi mukaan, esimerkiksi hyvät / ihan ookoot / huonot tai sen mukaan, millaisia piirteitä/olentoja ne sisältävät. Voit myös kertoa niistä jotakin, jos haluat. Mitä yhteisiä piirteitä lukemillasi kirjoilla on ollut?

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

  • Facebook App Icon
  • Twitter App Icon
  • Google+ App Icon
bottom of page